General Guidance og første tur til Sapporo sentrum

Klokken ti idag, og etter en natt hvor jet-lagen kicka inn i tillegg til at det var sykt varmt(noe som resulterte i omtrent to timer søvn), hadde vi et møte med rektoren på skolen, i tillegg til helsesøster og diverse andre viktige skikkelser på skolen. Dette var relativt skummelt; mye på grunn av at de fleste av folkene der kun snakket japansk til oss, og jeg forstod ingenting i det hele tatt(vi hadde forsåvidt tolk, men dette er jo et språk vi skal klare uten) og litt på grunn av at vi plutselig måtte ha en kort presentasjon av oss selv.

Etter møtet(som varte i tre timer), gikk vi til kantina og spiste lunch sammen. Kantina på skolen består av tre forskjellige kjøkken: «Traditional japanese», «ramen» og «western food». Her ble vi også kjent med flere japanske. communication-studenter. Alle var skrekkelig hyggelige.

Klokken ett var det duket for Campus Rally, et slags rebusløp. Vi ble gruppert sammen, fem og fem, og fikk tre ark med spørsmål om skolen som vi måtte løpe rundt på campus for å finne svaret på. Jeg og Thomas var så heldige at vi kom på lag med tre japanske jenter som kunne flere av svarene fra før, og om de ikke kunne det, løp de i forveien og fant det ut for oss. Det var ikke så greit å kommunisere med dem heller, siden de omtrent ikke snakket engelsk, og snakket japansk som japanske tenåringsjenter(som de forsåvidt var). På tross av det språklige havet som skilte oss, ble det jo selvfølgelig i en syngende seier, og det ble Pocky, en japansk sjokolade-sort, på vinnerlaget.

Da vi endelig ble sluppet løs, bar det inn til Sapporo sentrum. Det er ca 40 minutter fra skolen; 20 minutt med buss, 20 med banen. Fra Sapporo Station, dro vi ut på gata og inn på nærmeste Yodobashi-butikk. Yodobashi er geek-heaven, for å si det sånn. De har ALT av elektroniske produkter her. Her snakker vi el-piano til hårføner til romaskin til massasjestol til spillkonsoller til bærbar pc til alt. Og det fineste? Prisene på (så godt som) samtlige produkter ligger omkring 50 % av norsk pris. Jeg var på utkikk etter kamera(jeg har jo lovet dere bilder) og fant meg et sneisent et:

1-canon-eos-400d_m.jpg

Norsk pris for kun kamerahuset er 6500,- ca, jeg betalte 4200 for kamerahus, linse, 2 gb minnekort og bæreveske. Ikke noe å si på det(heller ikke så kleint at det første kameraet mitt ever er speilrefleks). Etter et vellykket kjøp, dro jeg og Thomas hjemover. På bussen på vei opp bakken mot universitetet, trykka Thomas på feil stopp, og for å beholde stoltheten vår, gikk vi av alikevel. Verdens lengste oppoverbakke.

Siden jeg kjøpte kamera idag, bør bildene allerede begynne å dukke opp imorgen, når kameraet er ferdigladet. Nå sitter jeg og forbereder meg til et 20 minutters intervju jeg skal ha på japansk imorgen tidlig, med de to lærerne våre. Shinpaii:|

Reklamer
Explore posts in the same categories: Sapporo, September

3 kommentarer den “General Guidance og første tur til Sapporo sentrum”

  1. Nina Says:

    Bilder bilder heiheihei! Gleder meg.
    Gøygøy, skulle ønske jeg var der.


  2. YOuhaveLol nice camerae can you show mepiks. ROfl youhave wierd language veryniiicie boratlol

  3. leneli Says:

    Kom på når jeg leste denne posten at du studerte jo med HC fra før.. hadde glemt at du kjøpte kameraet der!! Er japansk sjokolade godt?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: