Finn Bernhard feirer nyttårsaften! Special Guest Star: Nina den Nådeløse

NÅ var det lenge siden jeg hadde oppdatert bloggen, gætt. Som plaster på såret skal dere nå få en kjempestor og fin oppdatering med mange bilder. Jippi!

Dagen før nyttårsaften ble plutselig supertravel da Nina fikk lurt meg til å komme og møte ho på flyplassen i Nagoya.

Bra ting med dette:
-Jeg fikk møtt Nina litt tidligere enn beregnet
Jeg fikk tatt Shinkansen for første gang

Dårlige ting med dette:
-Jeg skulle sjekke ut av hotellet til meg og Renée samme morgen, og måtte derfor stå opp klokken seks, kaste meg i en taxi og komme meg til hotellet til meg og Nina, sjekke inn og sette fra meg baggasjen, for å så komme meg til Tokyo Station, fikse meg en Shinkansen-billett, løpe hysterisk rundt på stasjonen for å finne riktig perrong og til slutt akkurat komme meg på et tog som gikk til Nagoya.
-Det var ingen sitteplasser igjen på toget, så jeg ble nødt til å stå hele veien. I halvannen time. Utenfor doen. Og på siden av en type som hadde en vill hundevalp som ikke kunne holde kjeft HELE turen.

Til slutt fant jeg endelig Nina.

Nina var stort sett hele tiden i godt humør. Disse tingene liker Nina:

Smultringer

Å gå tur

Å spise på den italienske restauranten som lå borte i gata for oss.

Dette liker ikke Nina:

Å kjede seg.

Første dagen Nina var her, hang vi stort sett bare på hotellrommet. Nevnte jeg at vi bodde i 39. etasje på et luksushotell og hadde utsikt over hele Tokyo? Ikke? Okei. Her er et par bilder jeg tok fra vinduet.


Så ble det omsider nyttårsaften og alle gledet seg villt. Både jeg, Nina og Renée er flinke til planlegging og hadde derfor bestemt oss for å ikke booke noe bord på restaurant og bare ta det på sparket. Dette resulterte i en flott to-timers gåtur i Shibuyas gater. På veien fant vi flere flotte steder som stilte ut plast-modeller av de mest populære rettene sine. Hva er vel mer delikat enn å kunne speile seg i et hardkokt egg?

Omsider fant vi et sted å spise: Fridays, faktisk. I tett sigarett-røyk(det er ingen røykelov i Japan, nei) fikk vi satt oss ned og bestilt en stor biff som slettes ikke var så gal. Vi koste oss så mye her at vi nesten ikke fikk med oss at klokka var 23:50. Vi fikk betalt regninga fort som fy og beinet ned til nærmeste store, åpne plass for å få god utsikt til fyrverkeriet. Jeg hadde stativet klart og hadde kjøpt både ekstra minnekort og batteri for anledningen; dette skulle bli det best dokumenterte fyrverkeriet i historien.

Vi går inn i det siste minuttet før midnatt og stemningen er til å føle og ta på. Lyskryssene rundt oss reguleres av politifolk som sluser folk over til andre siden med jevne mellomrom. Fortsatt har ikke en eneste rakett blitt avfyrt. «Klassisk japansk disiplin», tenkte jeg. En Dir En Grey-sponset buss passerer forbi med en countdown-klokke i alle vinduene.

De siste sekundene telles høyt:»Go! Yon! San! Ni! Ichi!» og DER var det 2008. Folk danser og skriker. Noen har på masker.

Andre lager gigantiske mosh-pits av vei-overgangene.

Natteravnene i Tokyo, også kalt «Guardian Angels», var på plass for å holde orden. For at vi skulle føle oss ekstra trygge, var uniformene deres inspirert av europeiske nynazister, med trange dongeribukser, bombejakker og militærluer.

Men noe mangler: Fyrverkeri. Fortsatt har det ikke blitt avfyrt en eneste rakett. Og da demrer det for meg: Det er faktisk ikke fyrverkeri i Japan på nyttårsaften. Jeg dukker hodet innom hos en taxi-sjåfør og spør hvor jeg kan få sett noe fyrverkeri og han svarer «Disneyland». Sykt.

Gjengen mistet ikke håpet fordet om, så vi satte kursen mot en klubb hvor vi kunne få feiret fra oss. Renée plukket ut en fin en som lå i fjerde etasje og hadde en ny DJ hver time. Her hadde vi det skrekkelig koselig og traff sykt mange hyggelige japanere.

Noen som ser likheten mellom mannen i rødt og vår kjente og kjære Sammo Hong?

Grandonkel Finn følte seg altfor sliten til mer festing rundt klokka 03:30, og vi fiksa en taxi hjem. En merkelig nyttårsaften.

Neste dag…gjorde vi ingenting, så vi spoler fram til idag.

Idag har jeg og Nina vært på shoppetur. Vi startet ferden på Yodobashi i Akihabara som er omtrent på størrelse med din gjennomsnittlige Elkjøp-butikk x 30. Begge fikk kjøpt seg et snapshot-kamera, og vi stoppet fort innom hotellet vårt med dem før vi fortsatte videre til Shinjuku.

Da vi var framme, så Nina en reklame for en veskebutikk i fjerde etasje på stasjonen. Merk at det er omtrent 5 sekunder mellom første og andre bilde.

Jeg fikk «oppleve» ca en milliard tøy- og veskebutikker, og hadde det ikke vært for alle de språklige godbitene jeg fant, hadde jeg krepert.

Denne flotte plakaten var også å skue på banen.

Han sier «Jeg liker å spise og å danse».

Jeg var ivrig etter å vise Nina yakitori, og vi fant et flott lite sted hvor vi bestilte altfor mye mat.

Etter maten prøvde vi å finne en fin bar i Golden Gai-distriktet, men de fleste var dessverre stengt pga. Oshougatsu(nyttårsfeiring).


Det eneste alternativet var jo da selvfølgelig å avslutte kvelden på en spillehall. Nina fant det perfekte spillet for oss: En versjon av skytespillet «Day of the Dead» med navn «Typing of the dead», hvor man skulle skrive ordet som stod på den passerende zombien/monsterrotta/slangemannen så fort som mulig. Som irc-kongen/dronninga var dette kanskje det letteste spillet vi noengang hadde prøvd, og det eneste som klarte å stoppe oss var at spillehallen stengte. Sykt vi skal eie den rekorden senere.

Puh, da håper jeg dere var fornøyde. Godt nyttår til dere alle!

PS: Hadde vært hyggelig å høre om nyttårsfeiringene deres på kommentar-feltet!

Reklamer
Explore posts in the same categories: Januar, Tokyo

12 kommentarer den “Finn Bernhard feirer nyttårsaften! Special Guest Star: Nina den Nådeløse”

 1. David Says:

  Hei Finn! Kozelig post! Godt nyttår! Utrolig skuffende, jeg trodde alltid man fikk se «Og nå fyrverkeriet i Tokyo» på NRK-nyhetene på nyttårsaften? Kanskje det var Hong Kong eller noe. Alle de der asiatene ser jo like ut

 2. Kjøttmeister Wold Says:

  Dette så jo flott ut finnebassen! jeg vil til tokyo.

 3. Hannegirl Says:

  Nhå, koselig med Nina også! Er det mye fint tøy å handle, Nina?
  Er så misunnelig at hele tiden må ta meg i å være sånn «jeje sikkert kjedelig håper det regner hele tiden»- HIHI. Neii, virker som dere har det gøiii og dere må kose dere masse de siste dagene!
  Her snør det forresten 😮 5 cm ca. Storm til helga. Kanskje dere kommer hjem til sånn deilig snøvær som var i fjor lolz.
  Fine bilder, også!
  Rart med 0 raketter. Her var mange, og jeg hadde fin nyttårsaften. Jess.
  Godt nyttår til dere to yndlingsmennesker, jeg er *supernøhn* i dere fnis.
  Vel hjem. Send kort/telex.
  Klem jenta dykkers.

 4. kjesepsbill Says:

  Heisann finnogninn-san! Deres nyttårsfeiring virka jo heilt ålreit. Nå vil jeg fortelle litt om min: Jeg begynte på en fest der jeg kjente verten og min homofile kompis Mats. Resten var Bærumsberter. Greit nok tenkte jeg da jeg meldte meg på, men det var før jeg fikk vite at alle bertene skulle til Bærum før kl tolv. Jeg sa til Mats: «enten må vi finne ei kvinne jeg kan ha med meg eller så nekter jeg å dra på homseklubb med deg». Vi fant ikkeno berte til meg, men Mats fikk en strålende idé om å dra på salsaparty på rockefeller. Der var det salsafamilier så det joma. Jeg og Mats sosa rundt en del og til slutt visste jeg ikke hvor Mats var. Så skjønte jeg at kl var tolv og jeg løp ut for å se på fyrverkeri. Jeg så to raketter (jeg tuller ikke). Bak noen bygninger. Ca da ringte Mats og sa at han var på «elsker» (ja det er homsested) og jeg sa «okai, så kommer jeg dit da». Der virra jeg og Mats forvirra rundt og prøvde forgjeves å finne no kvinns til meg. Det eneste jeg fikk var mange guttevenner. Så dro Mats plutselig videre til «London». Et litt brunere homsested. Der mista jeg og Mats kontakten og jeg ble surrende rundt alene… Etterhvert glemte jeg hvor i helvete jakka mi var og jeg surra rundt på byen og diverse utesteder og kom meg ikke hjem pga fare for å fryse ihjel uten jakke og at man ikke kom igjennom til et jævla taxiselskap i byen. Tror alle jeg kjenner i oslo fikk en fortvila melding den kveldn. Etter at jeg hadde brutt sammen på en deli-de-luka hjalp noen snille homser meg med å ressonere meg fram til at jakka mi måtte være på london og jeg dro dit og banka på vinduet sånn at de som dreiv å vaska kunne hjelpe meg å finne den. Så kunne jeg endelig labbe mine 30 minutter hjem. Planlegger å kjøre samme runda neste år… Eller jeg vet ikke helt….


 5. Hahaha, fantastisk med sammo hung. Føler han får alt for lite oppmerksomhet i dagens bloggverden.

  Ser ut som det var en kongelig nyttårsfeiring. Skulle ønske jeg var der og ikke satt lent over en doskål med febersvetten rennende fra pannen.

  I dag har jeg kjøpt 300 liter vitaminvann og masse rare piller som visst skal hjelpe. Ganske kjedelig. Heldigvis er pay-tv-ordningen på hotellet helt top notch.

 6. longballslarry Says:

  Sykt kjekk feiring. våns in a laiftaim

 7. Jk Says:

  Nina må huske å shoppe noe til meg også 🙂
  Sånn , nå har dere fått kommentar.

  Forresten Nina, du må lufte og rydde/vaske leiligheten din når du kommer hjem siden jeg har hatt LAN der siden du reiste som skal fortsette til du kommer hjem.
  Enjoy ! 🙂

 8. digginjapan Says:

  David: Ja, vet..det var sykt trøkken. Får satse på at nyttårsaften blir fetere i Norge i år ÅNEI det er jo ikke lov med raketter lenger:((((((((((((

  Kjøttmesteren: Kom da! Det ER hyggelig!

  Hannegirl: (fra Nina)

  Hærliland altså, du skulle vært her vennen. Det er så mye fint! I dag feks kjøpte jeg to superdritfine jakker til 500 kr for begge to vet du. Orker ikke skrive mer.

  Kjell Erik: Det hørtes fint ut. Flott å høre at du får utforsket din homofile side, du som nå er danser på heltid. Stiller lett på det, jeg!

  Hans Christopher: Godt at det var minst ett menneske i verden som tok min referanse. Kan du gi oss et lite utdrag fra pay-tv-utvalget? Vi har stort sett bare vært ute og hatt det gøy, så vi har ikke fått sett på TV noe særlig:):):):):):)

  LongballsHåvard: Kjekt. Ja.

 9. digginjapan Says:

  JK: (Nina altså)

  Spenner ut fortennene dine hvis det er så mye som en dråpe svette igjen i rommet når jeg kommer hjem. Love you hilsen storresøs*kyss*

 10. Marianne Says:

  Litt sent ute med kommentar men here it comes å ..å ..*trommevirvel*…..

  Kjære Finn og Nina:)
  Det virket jo som en hyggelig nyttårsaften. Synd med fyrverkeriet,men dere var i hvertfall blant de første i hele verden som gikk inni 2008, og kunne lizzm si til alle oss i Norge og sånn atte «hallo ehh dere var jo bare såå aftåår.» 🙂

  Ja så var det min nyttårsaften ja; Var hos Jon.. Og du har jo vært på fest hos jon, så det er ikke så mye å fortelle. Men jeg var på ute og det er det som er litt gøy:)

  NYT og KOS dere de siste dagene!

 11. irene theisen Says:

  1 natteravnene er russ
  2 jeg var tusen prosent overbevist om at japan 0 det sykeste fyrverkeriet i verdne, men ok.

  jeg feira stille og rolig hos henrik i voiebyen, spilte alias og velta en rakettdunk i en menneskemasse som bare traff en drittdyr bil og ingen barn. puh. heldigvis heller ikek meg personlig som velta den, da. men litt vanlig action. på karuss hadde syke barn skytekamo der de delte i lag og skjøt hvarandre med raketter

 12. einar Says:

  Hallosen. Det ble jo ikke noe av den store nyttårsreunionen på nyttårsaften, me ser ut som du har det fint. Selv fikk vi tilbud om å feire i en hytte under Fujifjellet, langt utti hutti. Digg med ute-onsen, perfekt utsikt over Fuji-san og sannelig begynner det ikke å dale litt snø mens solen gikk ned i horisonten. Jepp, jepp men fyrverkeri var helt uhørt.

  Fant du den skobutikken med bilder(?) av tusen nikes hengende på utsiden i Harajuku? Er i jingumae 2-chome tror jeg (noe for deg).

  Er i Kyoto, kommer tilbake til Tokyo den 8.januar, har du dratt da eller?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: