Finn Bernhard & Nina i «Den rare parken» (Se-lytt-les)(Nei, vent: Se – les)

Før jeg går igang, har Nina et bilde ho gjerne vil vise:

Sånn!

På et eller annet vis klarte Nina og jeg å få gjort noe annet enn å shoppe på søndag. Etter mye krangling og planlegging, bestemte vi oss for å dra til Yoyogi Park i Harajuku-distriktet. Denne parken er kjent for å bli forvandlet til et fyrverkeri av merkelige mennesker hver søndag, hvor folk stiller seg opp på gata og gjør, vel, rare ting. På veien inn i parken traff vi på HC som hadde på seg forkledning og krevde umiddelbart at Nina slettet alle bilder ho hadde tatt av han. Bildene av HC i dette innlegget er derfor tatt med et skjult kamera.

I og utenfor parken var det masse morsomme ting å se på, og jeg fikk tatt bilde av en god del av dem:

Syngemannen:


Syngemannen var det første rare personen vi oppdaget. Han hadde stilt seg opp mot trafikken med en liten radio og en stor cdsamling, og sang/hylte kjente sanger uten å treffe en eneste tone. Vi fikk med oss en julesang vi har glemt navnet på og Bob Marleys «Buffalo Soldier», som han forvandlet til en intim ballade til seg selv. Ifølge HC er yndlingsartisten hans U2.

Free Hug-gjengen:

Utkledde som (f.v)Pikachu, Stitch og (…noen som vil prøve seg på denne?), gav denne hyggelige gjengen bort gratis klemmer til de som var villige til å klemme en svett, voksen mann i altfor mye teatersminke foran en uendelig mengde mennesker. Ikke langt borte stod det et mindre ekstremt; en japansk hipster i 20-årene og en middelaldrende mann med de samme skiltene, begge relativt velkledde og med alvorlige ansikt. Av en eller annen grunn var det langt mer attraktivt å klemme kostyme-mennene.

Rockabilly-gjengen:

Ved inngangen til parken stod det en stor gruppe rockabilly-boys & girls som, i tillegg til å «henge på hjørnet», danset til japansk rockabilly-musikk. Utrolig gjennomført og vittig opplegg.

Fekte-mennene:

Ifølge HC, som virket litt for kjent med opplegget, møtes ofte rollespill-grupper i parken for å lekesloss og å få experience points. De vi så, trente en eller annen ukjent kampsport, hvor poenget antageligvis var å vise verden hvor utrolig dumt fekting med pinner ser ut når det utføres treigt.
Den mystiske dansegruppen:

Inne under trærne i et av hjørnene i parken, fant vi en stor ring med dansere. Ingen av oss klarte å tyde hva slags dans de egentlig drev med, og da vi prøvde å gå nærmere for å få litt bedre oversikt, så et par av danserne kameraene våre og tok umiddelbart av genseren og smatt på solbrillene. Vi rygget sakte bakover et par meter før vi snudde og løp alt vi kunne.

DJ-mannen:

Mr DJ hadde rigget opp et stort anlegg rett utenfor gjerdet på parken og spilte dundrende house-musikk for tre eldre herremenn som så ut til å nyte det de hørte. Han spilte faktisk ganske bra, sånn at det er sagt.

En reggae-fest:

Under et par blå telt rett bortenfor House-DJen, hadde en gruppe reggae-entusiaster kjørt igang en real gatefest, med 4 meter høye høyttaler-rigger, grillmat og, ja, reggae-musikk.

Diverse band:

I håp om å fange interessen til en forbipasserende sjef i EMI, hadde en drøss forskjellige band stilt seg opp utenfor parken. Kvaliteten var meget varierende, og på tross av at dette antageligvis var det verste bandet vi så den dagen, sitter refrenget til guttene på det nederste bildet best i minnet, med en pottesur tostemt «MERRY CHRISTMAS! MERRY CHRISTMAS!» på vokalen og en trommis som gjorde alt annet enn å høre på hva resten av bandet drev på med.

Observasjon: Flere av artistene hadde satt fra seg utstyrsriggene sine, med tromme-pads og dyre forsterkere, for å dra og spise lunsj. Sykt at man tør å gjøre noe slikt, er det ikke?

Det beste vi så på «band-stripa» var uansett han her:

Med et trommetrack på cd, satt han og sang triste sanger inn i en effektboks som lignet litt på den de bruker i Battles-sangen Atlas. Priceless.

Innimellom alt det rare, fikk vi også en fin tur i parken og jeg fikk knipsa litt bilder underveis:

Etter en stoor runde i Yoyogi, dro vi inn mot det store tempelet som lå omtrent 42.7 steinkast fra parkinngangen.

Sliten som fy, klarte Nina å slepe seg inn på nærmeste kjøpesenter og holdt seg her til jeg måtte bære henne hjem.

Reklamer
Explore posts in the same categories: Januar, Tokyo

12 kommentarer den “Finn Bernhard & Nina i «Den rare parken» (Se-lytt-les)(Nei, vent: Se – les)”

 1. Åse Says:

  Fantastisk park, sånn må vi få i Kristiansand….., Godt du hadde overskudd til litt shopping etterpå, Nina:) Kjøp en overraskelse!!!!

 2. Synne Renée Solblomst Evensen Says:

  *grine*

 3. David Says:

  Hva er greia med sånn park? Jeg trodde det var rare folk på Speaker’s Corner i Hyde Park jeg.. SAtan for en gal gjeng. Jævla japanere altså.

 4. yuta Says:

  Hi, hans!

 5. Are Says:

  Særdeles flott «se-hvor-jævla-kult-vi-har-det»post. Parktur, shopping og… spillehaller. Noe for enhver smak, altså. Som vanlig fine bilder og skildringer:) Men seriøst. Ta nå åsså kom hjem.

 6. hans Says:

  Hi Abe Yuta desu! Genki de gozarouka? Hisashiburi da ne!

 7. David Says:

  desu desudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesudesu

 8. kjesepsbill Says:

  Janei det der altså…….. he he

 9. Maja Says:

  Lo i tusen timer. Elsker japanere.
  Men venter på det storslagne rekviem!?

 10. Albert Says:

  Må si photoskillsa dine har gått rett gjennom taket, Finn! Utrolig fine og behaglige bilder!

 11. digginjapan Says:

  Håvard: http://www.deterdetjamennåkommerjegsnarttil.com/Oslo

  Maja: Det er ute nå vettu;)

  Albert: Tusen takk for feedback på bilder:) Les den spennende konklusjonen i bloggen IDAG!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: