Finn Bernhard på vei til San Francisco

Frisk som en fisk (med unntak av en lei hoste, da) satte jeg meg i bilen og vi siktet oss først inn på Monterey, en by mellom San Fran og LA. Og det skal sies med én gang, folkens: Denne kjøreturen er noe som bør oppleves. Så godt som hver eneste bakketopp mellom disse byene serverte oss panoramautsikt over fantastisk natur; stepper, fjellformasjoner, store skoger og strender. Utvilsomt et høydepunkt på turen foreløpig.

Vi hadde en sixpack med Corona i bilen og stoppet på en nesten folketom strand underveis for å dyppe føttene i havet og drikke en øl i sola. Helt greit

Etter timesvis med kjøring begynte det å nærme seg kveld.

Vi bestemte oss for å ta en pause og få putta i oss noe mat, og fant en svært så hyggelig restaurant langs veien med utsikt utover havet.

Etter maten spurte servitøren hvor vi var på vei.

«Monterey.»

«Oh, you’re going to Monterey, huh? That’s about an hour, fifty from here. Watch out for the crazies along the road.»

«Err, ok…thanks.»

Vi kjørte så fort det lot seg gjøre på den snirklete veien langs de amerikanske fjellene og ankom Blue Lagoon Inn i Monterey knappe 10 timer etter check-in. Der fikk vi den gledelige beskjeden om at vi kun hadde to queen beds på rommet vårt og vi ble nødt til å dele den ene. Det ble en herlig og intim natt for meg og Christoffer, mens Tobias fikk ligge i fred og franse seg.

Selv om Monterey kun skulle være en pause i kjøringa, klarte vi å grave opp noe å gjøre der og: Monterey Bay Aquarium.

Fiskestim + akvarietank = Episk

En kreps!

En kreps!

En fugl!

En fugl!

En hai!

En hai!

Maneider!

Maneider!

Og sist, men ikke minst: Verdens sykeste sjøhest.

Vi brukte omtrent to timer på akvariet før vi plukket opp den feilparkerte bilen vår og fortsatte mot Sæn Fræn. Rundt klokka ti var vi framme i byen og fikk dumpa bilen vår på hostellets Valet service før vi gikk og la oss.

San Francisco var en fin by. Mye på grunn av frokosten vi hadde hver dag:

men også på grunn av husene

butikkene

de graffitikledde veggene i Haight St.

og innsiden av butikkene selvsagt. Vi hadde en fin handletur på ei tegneseriesjappe og jeg fikk plukka med meg Preacher, Sandman, Mr Natural og et Tank Girl-blad. Et par t-skjorter ble det jo og, delvis i ren nødvendighet ettersom skittentøyhaugen begynner å bli temmelig stor.

Noe som ikke var fullt så kult var vårt første møte med Golden Gate Park, på vei mot Golden Gate. Hele San Francisco lukter marijuana, men idét vi gjennom parkinngangen var det som å gå inn på bakrommet på ei røkelsessjappe. En VEGG av marijuanalukt møtte oss, sammen med en gjeng på ti svartkledde punkere som truet med å sparke Christoffer i hodet. Koselig. Vi hadde egentlig planlagt å bli en stund i parken, men det ble ikke noe særlig mer enn en sittepause for å lese litt tegneserier. Deretter var det en kjapp busstur over til Golden Gate.

Merker det er vanskelig å beskrive hvor massiv broa egentlig er. En ganske rå opplevelse.

Vi hadde flere planer: Vi hadde avtalt å dra på baseballkamp sammen med Ida, og gjorde så. Stemninga stod i taket og billettene våre til 20 dollar lot oss stå under taket med middels sikt.

En grei vakt lot oss holde et helt random skilt da vi skulle ta gruppebilde. Slikt setter man pris på.

Vi var en sliten gjeng da vi etter et par timer(baseballkamper kan vare skrekkelig lenge) bestemte oss for å følge Ida hjem og komme oss tilbake til hotellet. Tiden hadde gått skrekkelig fort og neste dag skulle vi videre til Yosemite og til slutt: Las Vegas.

Reklamer
Explore posts in the same categories: 1

23 kommentarer den “Finn Bernhard på vei til San Francisco”

 1. David og Mari Says:

  Ser fint ut – akvariet er nesten like fint som det i Bergen. Åssen bil har dere leid?

 2. Håvard Says:

  FORTELL om hvorfor de ville sparke krish i hodet??

  + jeg hater deg som gjør gøye ting neida joda

  • digginjapan Says:

   Gøtta boys hadde lagt opp ei linje med mynter utover veien og Christoffer sparket ved et uhell borti en av myntene. Forståelig at de klikka.

 3. Henkefar Says:

  Rårått. jeg er misunnelig. gleder meg til update fra Yosemite og Vegas

 4. Eivind Says:

  Herlig.

  Drakk dere en sekspakning med corona for så å kjøre videre?
  Sykt rebellaktig isf.
  Fine maneider og fint skilt.

 5. Ylva Renée Says:

  Jeg liker han som har tætz på armen ;D

 6. Krill Eugenius Says:

  Jeg synes det er skikkelig bra at dere er på tur. Hold på med det!!!!! 😀

 7. nina Says:

  a) må du sitte i baksetet hele tida? hvis ja, ok. hvis nei, kjører du også? hvis ja, er det gøy/skummelt?
  b) liker bildet på toppen av bloggen
  c) sur og misunnelig

  • digginjapan Says:

   a) Jeg har stort sett sittet i forsetet hele turen. Har kjørt litt, bare et par timer, men vi har overlatt mesteparten av bykjøringa til Christoffer, vår eminente og erfarne lastebilsjåfør. Det jeg har kjørt har stort sett vært på landeveien. Dvs. rett vei, ingen biler, cruise control og automatgir. Ikke superskummelt.

   b) Takk, det er fra Venice Beach:)

   c) Jiiippi

 8. nina Says:

  ps seriøst det er så irriterende når folk spenner borti myntene man legger ut på gata

 9. leneli Says:

  Alt ser syyykt fint ut! Kan du ta bilde med bilen? Jeg likte også bildet med maneider. Fin post med masse bilder. Lurer litt på hvordan ditt inntrykk av amerikanerne du møter er? Er været bare varmt og digg? og: watashi no tomodachi daikiraina desu, den var til deg. Kan jeg også etterspørre flere bilder av deg og vennene dine? Dere er en fin gjeng.

  • digginjapan Says:

   Nande, tomodachi ga daikirai?

   Vennebilder og bilde med bilen skal bli! Vi har nesten 30 timer igjen med kjøring før vi er i New Orleans, så det blir nok noen fotostopp.

   Amerikanere er stort sett veldig hyggelige. De elsker å snakke, og man havner gjerne i småprat med folk, nesten uansett hvor man går. Ser for meg at det der blir enda sykere når vi krabber oss ned til Texas.

   Været har ikke vært særlig varmt enda. Vi har hatt mye regn og overskyet, og bare én shortsdag foreløpig. Regner med det og forandrer seg litt jo lenger vi kommer inn i ørkenen, men foreløpig har det ikke vært mer enn noe-og-20 grader på det varmeste.

 10. Lurevandalen Says:

  Brillefine bilder. Roadtrip i Junaiten virker som en helt OK ting å holde på med. Var det gøy på baseballkamp? Har alltid synes at det virker litt kjedelig.

  • digginjapan Says:

   Jeg syntes baseballkamp var moro, men jeg kan reglene. Tror ikke Tob og Chris koste seg like mye. Det ble riktignok noe langtrukket for meg og, så vi stakk etter et par timer, før de var ferdige.

 11. one of us Says:

  Jeg trodde jeg også var her.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: